Tak Balkán trip je úspěšně za náma!
Jelo 7 lidí ve třech starých vránách se souhrnným věkem 81 let: BMW E30, Mazda 323F (Mrkačka) a moje Sejra...všechno ve stavu že většina lidí by s tím asi nechtěla jezdit ani po česku.
Najeli jsme necelých 4000km, Balkán jsme vzali "zevnitř ven":
Srbsko > Kosovo > Makedonie > Albánie > Černá Hora > Bosna a Hercegovina > Chorvatsko a zpátky domů. Kdyby byl zájem, nahodím ještě mapu s trasou.
Albánie a Černá Hora bezpochyby turistický i řidičský vrcholy tripu, ty stojí za to projezdit důkladně a mám chuť se tam vrátit. Silnice obvykle kde jsou, tak jsou lepší než u nás...ale samozřejmě jsme zažili i albánský kamenitý cesty, brodění zaplavených silnic (bohužel furt pršelo), horský výstupy a sjezdy (v Albánii jsem slušně uvařil brzdy i přesto že jsem pořád brzdil motorem, tohle bude chtít řešit), nebo šílenej provoz v kosovské Prištině, kde je pruhů tolik kolik si jich lidi udělají a přednost má ten, kdo má odvahu jet...a přesto to funguje plynule.
Auta to zvládli všechno s grácií, 0 zásadních závad, nuda

: Jedna žárovka na E30, na mrkačce průběžně odcházelo ložisko a mě skoro před barákem po cestě domů upadl hlavní kostřící kabel. A po jedné masivní bouřce mi několikrát vynechal motor, ale následky žádný. Že mám siláče v ramenách na sračky, to asi ani psát nemusím. :))
Pro zajímavost, moje průměrná spotřeba za celej trip byla 7,34l + litr oleje + litr ATF. (to řízení jsem nestihl přetěstnit :D)
Za celou cestu jsem potkal rovných 20 Sierr, převážně mk1. A DOHC už asi fakt vymřeli na palice, ty sem potkal tak 2.
K důležitým věcem: Balkánský

stojí celkem za houby, docela se dal pít Jelen a Nikšičko Tamno. Ale ty vína...
No, abych to schrnul, parádní zážitek a jsme rádi, že jsme projeli charismatický země v charismatických autech...