Tomin píše:
Clovece, Redy, musis jit od zakladu. Takhle se budes jen tocit kolem motoru a koukat ze zlobi.
- predpokladam ze to ma MAP, ten se da na zkousku odpojit a zkusit to bez nej.
Pred nastupem tlaku by to melo normalne jezdit, pokud je vse ostatni na motoru v cajku. (hlavne tedy TPS)
-Mas vyhodu ze si muzes zatocit s rozdelovacem bokem a donutit ho tak k zapalovani bez behu motoru.
Vstriky musi jit pri startovani vsechny 4 najednou. EEC to tak dela do naskoceni motoru.
Zas - promerit jejich napajeni. Nekde muze byt prechodak a ke vstrikum se pak dostane treba jen 8Voltu.
Neostava neź súhlasiť
Trochu som pogooglil aj ja a "hrubý" záver je nasledovny ... ked servisujeś limu, tak s výnimkou plnenia / turba, servisuješ PINTO Efi... komponenty a cely system Efi su zhodne ( dokonca z drzosťou mne vlastnou tvrdim , že ako u fordu obvykle, su zamenitelne... ) - Ma to barometricky senzor tlaku, a nema to klasicky Maf ( váhu vzduchu ) ale "prietokomer" s integrovanym čidlom teploty nasavaneho vzduchu... ( stavim sa o

, že ten isty čo je v Sierre, lebo barometricky senzor je ten isty

a tento prietokomer vyzera vizualne identicky , rovnako ako v BMW v tej dobe...vtdy to totiž kupovali od Boshu ako system, tak ako napríklad brzdy a pneumatiky , tzn Good Year eagle 195/55 R 14 neni guma vyhradne na Sierru a inde nepasuje... )
takže si myslim že na prvý pokus tu nič viac netreba poradiť ... až ak by nepomohli zakladne servisne ukony , tak ako keď oživuješ rozobranu pintoEfinu ,potom sa treba začať nimrať v detailoch ...
ako premerať snimač barometrického tlaku najdeš tu :
http://troubleshootmyvehicle.com/ford/4 ... p-sensor-1nenechaj sa odplašiť tym , že je z iného modelu, funguje stejne ( u merani čidiel sa pri prvých testoch jedna skor o to či vysielaju čo maju, a či je signal plynuly, bez výpadkov, a či sa namerane hodnoty s meniacimi sa podmienkami menia "spravnym smerom"... zjednoduśene povedane ked nameriaš

celánič tam kde ma byt budenie z riadičky, tak niekde urobili sudruzy chybu... o tom či tam ma byt 5V alebo 4,7 V by som sa bavil v druhom kole... ) - podla toho čo viem o pinte, a čo mi potvdrzuje ďalši vyzkum, nemal by mať so štartom nič spoločne, pišem to len ako info.
celkom slušny manual na limu je tu
https://www.dropbox.com/s/ahgbzmtqydkor ... %20PDF.zipdokumenty su v angličtine, verim ze ti s prekladom niekto ochotne pomože...ak nahodou nie, som momentalne sluzobne odcestovany a som tu malo, ale ... v piatok som nazad, napiš mi SZ a ja ti preložim čo potrebuješ....
Navod piše, že riadička upravi predzapal na 10°pred uvrať počas štartu, otvorí volnobežak naplno, a otvára všetky 4 vstreky až kym nenaskoči... (TFI modul dava "povel" na iskru). senzor teploty predlžuje dlžku vstreku pri nízkej teplote . EGR je vypnuté . TPS informuje o tom, že je hlavna škrtiaca klapka zavretá, a tym padom RJ použiva strategiu na štart studeného motoru ("bez nohy na plyne" ) bez dalšich opatreni...
tzn, v naštartovani studeného motoru by mali byt zainteresovane len tieto komponenty...
ja by som postupoval nasledovne : po neuspesnych pokusoch o štart by som vybral sviećku - ak je uchcaná palivom, tak benal to dava...potom by som poprosil niekoho aby mi auto preštratoval , a vrtel by som rozdelovačom až kym nechyti ( alebo keby sme chceli uplne hi-tech, tak zmerať stroboskopom či pri štartovani ukazuje spominanych desat stupnov pred hornou uvratou... ) a nasledne premerat čidlo teploty... zakladna strtegia fordu,( akehokolvek z eec IV/ V) je , že ked nema ziadny signal ( 0 V ) tak ma motor 130 ° a motor robi vsetko preto aby ho ochladil ( strategia vychadza z toho ze radsej chladit studeny motor ak sa jedna o vadne čidlo a stratu signalu, ako nechat uvarit motor ktory sa prehrieva, a koli vadnemu čidlu o tom RJ nevie... takze mensie "zlo" ) az po 12V ( alebo 4V podla toho aky signal dostava z RJ, ta pracuje s 12 V aj 4 V , rozne podla aplikacie ) - takze o konkretnu hodnotu nejde, ale ak nameriaš vratny signal 0V ( čidlo v háji, alebo seknuty kabel.. ) tak riadička štartuje "horuci" motor... a jasne že jej to nejde...
takže ja by som to do prvého kola videl len na tieto zučastnene komponenty
- čidlo teploty
- nespravny predzapal
- vstreky nedavaju palivo
dalsie dva komponenty ( EGR a Volnobeźny ventil ) by som zatial z drobnohladu vypustil... kedže motoru na naskocenie pomože palivo, nie vzduch...
keď by prišlo aj na ne, tak EGR jednoducho odpojit
a volnobežaku odpojit konektor pri nastartovanom motore ( sekne mu piestik v otvorenej polohe - nie max, ale je otvoreny... )
tak mnoho zdaru...
podla toho že je ten system identicky so Sierrou efi, tipol by som , žes fordím ekvipmentom by to mohlo vediet aj live data, aj ked tak ako piše Geminy, na "stary" sposob.... raz mi podobnu diagnostiku robili na Sierre, asi desat rokov dozadu, a zmeny a reakcie čidiel to vedelo ( teplota, lambda, predzapal ) - aj ked sme ju museli napichnut ako scorpio 2.0 i kedze sierra v menu nebola... to bol ale ekvipment za par sto tisíc, paradoxne v LADA servise

... či to vie aj vystup ako mondeo cez zasuvku ( hlasiac protokoly z OBDI

) to netušim...Sierru som zatial vždy len "zvonil" ( ja neblikam, zle sa mi aj piše aj sleduje blikajucu žiarovku

) - v mondeu je to uz o mnoho jednoduchsie, take udelatko stoji 25 € (ELM 327 ) a program od Hawkinga stiahnes barz kde na nete ...a funguje dobre...