Prodám - už nastal čas se rozloučit se s mojí Sierrou. Auto mám od roku 2001, ale už se do ní během let čím dál víc zakousla rez, motor už žere olej, spousta dalších problémů... viz dále. Poslední 3 roky už mám jiné rodinné auto, Ford jezdil mezitím stále v rodině. Jsem fanda starých aut, ale už toho mám tolik + ještě něco v plánu, že se se Sierrou loučím, i když s těžkým srdcem. Co se týče pohodlí, nemá chybu, ale ostatní věci jsou na tomhle autě už téměř všechny KO.
K popisu:
Jedná se o rok 1987, motor 1.8, 90 PS, karburátor, najeto cca 260000 tis. km. Perfektní funkčnost a spolehlivost auta skončila před asi 7 lety, díky zásahu jednoho „mechanika“, pak se vše vezlo. Tenkrát dolil do převodovky při výměně málo oleje – což jsem zjistil pozdě – měřil hladinu za studena se zhasnutým motorem. Chybělo tam 2,5 litru! Nejsem odborník mechanik, na automatické převodovky už vůbec ne, tak jsem tenkrát netušil, proč zlobí, až odešla na věčnost, bohužel naprosto zbytečně. V době kdy jsem řešil výměnu převodovky a sháněl jinou, auto dlouho stálo - možná díky tomu odešla řídící jednotka. Prostě při pokusu prvního startu po roce žádná jiskra, vše ostatní fungovalo... Tenhle model se vyráběl krátce, jinou ŘJ jsem nesehnal a ten „odborník mechanik“ ji alespoň nahradil programovatelnou jednotkou přes pc. Problém je, že tím je vyřazená regulace předstihu v závislosti na zátěži motoru. Upřímně v té době jsem byl čistě uživatel auta a o nějaké regulaci předstihu v závislosti na zátěži jsem neměl tušení a pak jsem prostě důvěřoval.. Takže když jsem auto od něj odvezl - převodovka – fungovala, ale nešlo v žádném režimu brzdit motorem, motor šel výkonově dolů, spotřeba nahoru. Už jsem s tím autem moc často nejezdil. Pak se do něj zakusoval čím dál víc rez, nedávno, začal Ford po cca 10 km chcípat, ale pak jde o pět nastartovat. Nevím, tipuju na benzínové čerpadlo, nebo filtr. Dále je zarezlé ložisko uložení levého předního tlumiče. Jak je vidět na fotkách – rez zadních lemů, prahů, předních dveří. K autu mám ráfky se zimními pneu. (sjeté, na vyhození).
Prostě s ním už je příliš problémů, abych jej udržoval při životě, rodinné auto mám pár let jiné, youngtimery mám rád, ale mířím naprosto jiným směrem... Už s Fordem nechci nic řešit, jestli se neobjeví zájemce, nechám jej výhledově zreciklovat. Jiné využití nemám, místo na skladování taky ne (není to foceno u mě).
Byl bych rád, kdyby auto ještě někomu posloužilo, pravděpodobně jen jako zdroj náhradních dílů, nabízím pouze jako celek, cena je věcí dohody… (víceméně symbolická) V případě zájmu mě napište na e-mail
r.thomayer@seznam.cz, nebo na mob. 724 727 815, raději sms, zavolám. Jsem z Domažlic.
Richard