Fordsierra.cz

Diskuzní fórum příznivců vozů Ford SIERRA
Právě je ned 18. led 2026 3:00:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 08. led 2026 14:57:35 
SIERRA nováček
SIERRA nováček

Ahoj,

netuším jestli sem ještě někdo chodí, ale chtěl bych touhle cestou zkusit prodat nebo si alespoň nechat poradit kde a komu bych se tohle auto mohl pokusit nabídnout, třeba mi poradíte a nebo se jí tady někdo z vás bude ochoten ujmout...

Je to tmavě šedá metalíza z roku 1987 s motorem pinto, koupil jsem ji v roce 2018, původní majitel do ni dost vrazil, měla motor po GO, jezdila moc hezky, interiér zachovalý, koroze v rámci mezí, nic hrozného. Taky jsem se o ni snažil starat, bohužel jsem pak jednoho dne přišel na parkoviště a auto nikde ukradli ji, naštěstí se po pár dnech našla někde za Prahou na okraji pole. Nějací velmi šikovní bambiti vyvrtali zámky aku vrtačkou a moc se s ní nepárali, prostě znásilnění.

Dostal jsem ji zpátky s dírou v převodovce ze které vytekl olej a posléze se rozsypala, interiér byl celý zaprasený od policejního prášku na snímání otisků prstů. Dal jsem se tedy do práce, převodovku jsem sehnal repasovanou a nechal ji vyměnit, všechny zámky a spínačku jsem svépomocí vyměnil, polámané plasty pod volantem jsem sehnal, prostě jsem měl v plánu ji dát zase dohromady. Stala se přitom jedna nepříjemnost, když jsem ji vez ze servisu s tou převodovkou, naložili mi tu starou do kufru a blbě ji zabalili, takže zbytek toho oleje vytekl do kufru. Chtěl jsem nechat vyčistit interiér, doopravit ty plasty a nechat udělat zadní lemy které tou dobou už začaly drobně rozkvétat, jenomže jsem se v létě roku 2020 přerazil vejpůl a skončil na vozíku, tak jsem nic z toho už nestihl.

Takhle staré auto a ještě s manuálem mi nikdo na ruční řízení předělat nechtěl. Od té doby auto stojí v Ostravě v suché garáži, technická mezitím propadla, ale pojistku pořád platím. Je psaná na mě, doklady jsou živé, baterka nejspíš mrtvá. Je mi to celé líto a nechtěl bych aby skončila ve šrotu, zvlášť po vší snaze jí věnované... Neujal by se jí někdo? Nebo nenapadá někoho co s ní? Myslel jsem si že bych za ni dostal třeba aspoň 20K, je to mimo? EKO je zaplacené. Myslím, že by po troše přemlouvání snad odjela i po vlastní ose, ale nevím, doluho jsem ji neviděl... Přikládám nějaké fotky co jsem našel.

Příloha:
s003.jpeg
s003.jpeg [ 949.03 KiB | Zobrazeno 38 krát ]

Příloha:
s002.jpeg
s002.jpeg [ 943.54 KiB | Zobrazeno 38 krát ]

Příloha:
s001.jpeg
s001.jpeg [ 747.01 KiB | Zobrazeno 38 krát ]

Díky,

Lukáš.

Odpovědět s citací